Zahn Pinsel – изкуството да правиш четки

05 юни 2014

От основаването си през 1907г., компанията поддържа и развива традицията за производство на художествени и козметични четки. Вече четири поколения, философията на семейния бизнес, поставя ударението върху удоволетворението и вдъхновението на клиентите чрез широка гама от висококачествени четки, плод на дългогодишен опит, съчетан с успешни иновативни решения, уникално съотношение цена-изпълнение и надежност, която никой друг не предлага. Всичко това превръща фирмата в един от най-известните производители на четки в света.
Много хора свързват Германия с високи производствени разходи , но за компанията това означава гъвкавост, производителност и качество. Затова Zahn Pinsel Manufaktur инвестира в най-нови технологии на производство. Всички продукти и процеси се базират на стандарти за качество без компромис със знак „Made in Germany”. Използването и на суровини с изключително високо качество, позволява да получите не само красиво изработен, но и много здрав, с дълъг експлоатационен живот продукт. 
Индивидуалността е специалност на марката! Има много видове работа , които изискват специализирани четки. Използвайте опита на компанията, за да намерите най-доброто решение за вашите нужди. Дали това са четки от естествен косъм Колински (сибирска невестулка) и червен самур или от модерно разработени синтетични влакна, Zahn Pinsel ще предложи най-подходящия инструмент за вашия случай. 
Открийте красотата на козметичните четки Zahn Pinsel – за тяло, за бръснене или грижа за ноктите и попълнете вашата продуктова гама с уникалните премиум козметични инструменти. Те ще ви дадат чувство за прецизност и висок клас на изработка. През последните години фирмата налага и тенденциите в четките за декорация на нокти като предлага професионални четки за всяко арт-студио за нокти в различни видове, форми и приложение.


 

Как да изберем подходящата четка? 
За да получим добър краен резултат, много важно е да изберем правилната четка. А изборът, преди всичко, зависи от нейното приложение: според материала, с който се работи; според техниката, която се използва; според ефектите, които се търсят.
Качествената глава на четката трябва да има следните характеристики: високо ниво на абсорбиране на материалите, еластичност и гъвкавост, здравина и дълготрайност на връхчетата, запазване на формата. Основен показател за качеството на четката е вида на използвания косъм – естествен или синтетичен.

• Четки с естествен косъм 
За естествения косъм и четина климатът е от много важно значение. Колкото по-студени са районът и времето, толкова по-добро е качеството на косъма. Естественият косъм има един заострен връх, повърхността на косъма не е гладка, а е леко неравна. Преди да се използва от майстора на четки, той трябва да се измие старателно и да се почисти. Космите с различна дължина се разделят и се оформят в различни снопчета. 
- Естествен косъм от сибирска невестулка (Kolinsky)
Това е косъмът с най-високо качество и стойност, като покупната цена за 1кг. стига до 12 000 €.
Взема се от опашката на невестулката. Естественото й местоживеене е в Сибир и Северен Китай. Връхчетата на косъма са много дълги и тънки, с високо ниво на абсорбиране на материалите и висока гъвкавост. Перфектен косъм за течни продукти.
- Естествен косъм от червен самур
Много ценен косъм, подобен на този от сибирската невестулка (Kolinsky), но връхчетата на космите са по-къси. Особено подходящ за акварелни четки и за масло. В козметиката подходящ за полагане на акрил и при дизайн на нокти.
- Естествен косъм от язовец се използва преди всичко за производството на четки за бръснене и разнасяне. Те запазват много добра форма. При производството им, косъмът никога не се подстригва от страната на връхчетата, а само в основата, като по този начин се запазва естествената форма на косъма.
- Други типове естествен косъм, които нямат отношение към четките за нокти, но се използват за четки в други сфери на приложение са тези от катеричка, говедо, пор, пони и коза.

• Четки със синтетичен косъм 
Изкуственият косъм има един индивидуален връх. Повърхността на косъма е равна и гладка. 
Той имитира качествата и свойствата на естествения косъм. Предлага се в различни цветове и диаметри, като най-използваните са: 0,07, 0,10 и 0,15 мм. Замества все повече и повече натуралните качества на естествения косъм. Връхчетата се третират химически и/или механично. – Синтетичен косъм Toray – японска разработка
Косъм с много добро качество и висока еластичност, отлично запазва формата и абсорбира материалите, с които се работи. Използва се предимно в цвят „злато“, а също така в бяло, черно и различни смеси. Изключително подходящ за работа с гел. – Други марки за синтетични влакна – Konex, Orolux, Sintelux, Jax, Artisan

• Четки от естествена четина 
Косъмът от четина има множество връхчета. Повърхността на естествената четина е грапава и неравна. Взета е от гърба на прасетата, защото там тя е най-дълга и най-здрава. Преди да се използва от майстора на четки, трябва да се почисти старателно и да се избели. Естествено къдравите косми се обработват внимателно. След този процес те се разделят според дължината. Четината на сноп е изключително здрава. Цветове: избелено бяло, сиво, черно, като за четки се използва главно избелено бяло.

• Четки от синтетична четина 
- Синтетичния косъм може да има един или няколко връхчета. Повърхността е доста гладка. 
- Синтетичните влакна, използвани за четки, се произвеждат главно в Германия, като основен материал е Nylon 612.
- Синтетична четина – Brislon®. Перфектна имитация на естествен косъм. Подходяща за работа с по-гъсти материали. Предимно в светли, като на естествен косъм, цветове.

Приложение според материалите, с които се работи 
• Акрил – Трябва да се използват четки с най-високо качество, като червен самур и сибирска невестулка (Kolinsky). Оптимизираният капацитет за абсорбиране на течности е от съществено значение. Да се използват четки с фин, но стабилен връх и с добра форма.
• Гел – Да се използват четки със синтетични влакна: златен Toray, червен Toray, тигров Toray, синтетични влакна, имитиращи самур. Различните влакна трябва да бъдат тествани с избрания гел. Също така четки с естествен косъм от червен самур, като тези с плоска форма се използват за гел, а специалните форми за NailArt и 3D.