Универсално масло за поддръжка на метал, дърво и кожа Ballistol, Wusthof, шише 10 мл

Арт. №: 9249850101

Наличност: В наличност

Цена:
19,00 лв.
ИЛИ

Дайте мнение за продукта

Технологии:

Описание

Детайли

Универсално масло за поддръжка на метал, дърво и кожа Ballistol, Wusthof

  • опаковка: шише 10 мл

Има хиляди практически приложения на маслото Ballistol Universal Oil и винаги се откриват нови. То може да се използва по невероятно универсален начин - в професионални и хоби работилници, в промишлеността и търговията, за автомобили и мотоциклети, в домакинството и градината, за риболов и спорт, за грижа за кожи и оръжия. 

Подходящ за употреба върху дърво, естествена кожа, неръждаема стомана, желязо, цветни метали, синтетични материали, устойчив на масло каучук и др.

Ballistol Universal Oil почиства, поддържа, защитава, премахва остатъци от смоли, неподходящи масла и котлен къмък. Премахва и защитава от ръжда, неутрализира леките киселини след изпотяване на ръцете. Отстранява нежелана патина, придава блясък. Почиства връзки, контактни средства и щепселни връзки.

Ballistol Universal Oil е разработено през 1904 г. и оттогава се произвежда в Германия по непроменена рецепта, като запазва отличните си свойства вече над 115 години.

  • изключително течно и добре проникващо
  • с ниско повърхностно напрежение
  • не се втвърдява
  • напълно биоразградимо
  • безопасно за храните
  • щадящо кожата
  • напълно безвредно
  • екологично чисто
  • има дезинфекционен ефект

Този продукт е направен от естествени вещества. Всички активни съставки, съдържащи се в Ballistol Universal Oil, са чисти, с биологичен произход и напълно разградими. Базовото масло за производството но Ballistol Universal Oil е медицински чисто, без хлорирани въглеводороди и не съдържа вещества от животински произход. Съдържа безвредна комбинация от антиоксиданти и медицински масла, така че да не е податлив на стареене и да не се втвърдява с години. То е безопасно за хора и животни. Нито използването му, нито естественото му разлагане ще замърсят околната среда.

Универсалното масло Ballistol е без силикони, PTFE, без киселини и смоли и безвредно по смисъла на § 30, 31 от Закона за храните, потребителските стоки и фуражи в Германия (LFGB) и Регламент (EG) № 1935/2004. Поради фармацевтично чистите си вещества Ballistol Universal Oil може да се използва и в процеса на производство на храни. Подходящо за грижа и поддръжка на машини и устройства, които се използват в хранително-вкусовата промишленост и които могат да влязат в контакт с продуктите. 

Метал
Ballistol Universal Oil се използва широко в производството на прецизни измервателни уреди и инструменти. Осигурява защитен алкален филм върху повърхността на металите, неутрализира потта от ръцете и други киселинни корозивни остатъци, така че повърхността да е защитена от корозия. Поради ниското си повърхностно напрежение, то е в състояние да влезе и в най-малките отвори и цепнатини на металните повърхности. Почиства и прави среброто и месинга лъскави. Брилянтно за поддържане на инструменти в областта на прецизната механика. 

Кожа
Ефективно предпазва кожата от втвърдяване и изсъхване, от вода, инсекти и гъбички. Остатъците от танинова киселина в кожата ще бъдат неутрализирани. Сухата кожа омеква, отново получава еластичност с матов блясък. Възможно е светлата кожа да стане по-тъмна. Типичната миризма на маслото се изпарява бързо. Не оставя мазен филм.

Дърво
Защитава, запазва и обновява всички естествени дървени повърхности. Подобрява повърхностната обработката при подчертаване на нишките на дървото, предпазва от влага и увреждане от инсекти. Идеално за антични мебели!

Пластмаси
Поддържа и защитава маслоустойчиви синтетични материали, запазва тяхната еластичност, предпазва от изсъхване и втвърдяване. Предотвратява залепването на каучука на вратите на автомобилите през зимата, обновява блясъка на синтетичните повърхности, без да създава мазен филм.

Кожа и козина
Щадящо към кожата и напълно безвредно, ако бъде взето по невнимание. То е подходящо за грижа за козината на животните, за външно почистване на ушите, за гривата, опашката и копитата на конете.

Оръжия
Предпазва от корозия, смазва, почиства и действа срещу остатъци от прах, олово и мед. Прониква и в най-фините отвори и разтваря стари замърсявания и смоли от неподходящи масла. Неутрализира остатъците от горенето. Почиства, поддържа и запазва дървените части и кожени парчета по оръжието.

Мнения