Купа за супа Kahla Cumulus Zwiebelle, порцелан, 15 х 15 см

Арт. №: 73-783/422957

Наличност: В наличност

Цена:
24,00 лв.
ИЛИ

Дайте мнение за продукта

Описание

Детайли

Купа за супа Kahla Cumulus Zwiebelle

  • материал: порцелан
  • може да се ползва в микровълнова
  • може да се мие в съдомиялна
  • размер: 15 х 15 смСерия Cumulus - максимална гъвкавост с малко усилия 

Дизайн и декор: Барбара Шмит 
Светлина, чистота на линията и универсалност – Cumulus е новаторска концепция за порцелана, която ви дава пълна свобода да се наслаждавате в максимална степен на творчески експерименти. Серията се отличава с меки заоблени ръбове и грабваща погледа форма, съчетава елементи от дизайна на висшата кухня с модерна интерпретация на ежедневните предмети, каквито са чиниите и чашите. 
Няколко порцеланови съда – това е всичко, което ви е необходимо за закуска или дори за мултистепенно меню. Подобно на купести облаци в небето (името но които носи серията), малкият, но гъвкав брой съдове, могат да бъдат пренареждани в безброй нови конфигурации на масата. Cumulus отваря място за нови перспективи, създава пространство за експерименти, идеален материал за индивидуално кулинарно творчество. 
Светлосинята глазура тип Aqua, е проектирана специално за серията Cumulus. Тя се полага на ръка, като придава на порцелана въздушност, деликатност и дълбочина. 

Декор Zwiebelle – тази прекрасна „лучена“ шарка (името произтича от немската дума за лук "Zwiebel" и френската "belle" – хубав) е фина и модерна интерпретация на класическия модел шарка. Мотивът е стар, колкото самия порцелан. Характерният стил на рисуване и дълбокият син цвят са украсявали още съдовете на китайските императори. Един от най-ранните примери е от началото на династията Мин през 1420 г. Тъй като цветята и плодовете от оригиналния китайски модел са били непознати за европейските художници, те създават стилизирани хибриди. Така наречените "лучени" шарки всъщност не са такива, а според историци, най-вероятно са вариации на праскова, нар, божур, астра, лотос и хризантема, които съблюдават стила на оригиналния китайски модел, но с подчертано европейско влияние. Целият дизайн представлява изкусно замислена картина от групирани флорални мотиви. Дизайнерът е свършил добра градинарска работа групирайки старите растителни китайски символи на късмета. Сега листата растат ефирно и очарователно по порцелана, обитавани от малки жълти бръмбарчета.

Мнения