Готварски нож Dick Red Spirit, острие 21 см

Арт. №: 8 1747 21

Наличност: В наличност

Цена:
152,00 лв.
ИЛИ

Дайте мнение за продукта

Технологии:

Описание

Детайли

Готварски нож Dick Red Spirit

  • универсален нож, подходящ за всякакви цели - рязане, кълцане и др., което го прави най-важният модел в кухнята
  • кован
  • дължина на острието: 21 см


Red Spirit - Любов и страст
Red Spirit е серия ножове вдъхновена от азиатското майсторство в изработката на ножове, произведени с германска прецизност, при съчетаването на традиционни производствени методи с най-съвременни технологии. В тази серия се пресичат стандартите на чистия дизайн, добре обмислената функционалност и най-висока прецизност.
В Азия червеният цвят играе много важна роля. Например, червеният кръг символизира слънчевото кълбо, символ на богинята на слънцето. Изхождайки от това, кръглата форма на дръжките на ножовете от серията Red Spirit е проектирана в червено.
В азиатските страни като Монголия, Китай и Южна Корея, червеният цвят означава напредък, късмет, благополучие и топлина. В нашата култура червеният цвят допълнително символизира, наред с други термини, пикантност, огън, топлина, чувственост, любов и страст. Всичко това дава точната комбинация, която позволява готвене на най-високо ниво.
Ножовете от серията Red Spirit са проектирани така, че да предлагат безкомпромисна острота. Остриетата са заточени изключително фино и тънко, а режещият ръб е полиран. С ножовете се борави изключително лесно и се постига зашеметяващо точно рязане. Продуктите не се мачкат, нито раздробяват, така че и ароматите се запазват.
Кръгло оформената, в азиатски стил, дръжка на ножа предлага отличен захват. Той приляга идеално в ръката, като отговаря на всички ергономични изисквания и на професионалисти и на любители готвачи - много важно предимство за интензивна употреба.
Серията ножове Red Spirit е продукт съчетаващ качество, ергономичност, функционалност и прецизност граничеща със съвършенство.

Качествени характеристики:

  • високо легирана неръждаема стомана за дълготрайност на режещия ръб
  • ковани, високо балансирани, благодарение на перфектно разпределение на теглото
  • втулка в основата на острието изработена от неръждаема стомана
  • неплъзгаща се дръжка, изработена от висококачествена пластмаса
  • лазерно тествана геометрия на режещото острие, полиран ръб
  • симетрично кръгла форма на дръжката за удобно и хармонично боравене с инструмента
Мнения