Форми за кексчета и саварини Lurch FlexiForm Gugelhupf Pastel Mix, платинен силикон, 6 бр. комплект

Арт. №: 83018 pastel mix

Наличност: В наличност

Цена:
20,00 лв.
ИЛИ

Дайте мнение за продукта

Технологии:

Описание

Детайли

Форми за мини кексчета и саварини Lurch FlexiForm Gugelhupf Pastel Mix

 • комплект 6 бр.
 • размер: Ø 7 см x Ø 4 см
 • материал: 100% платинен силикон - използва се само платина като катализатор в процеса на втвърдяване и оформяне
 • произвеждат се без добавяне на минерално масло или химически омекотители, което ги прави абсолютно безопасни за храната, без вкус и мирис
 • не съдържат цинк и никел, затова са идеални за страдащи от алергии
 • формите са изключително устойчиви на големи температурни амплитуди - от -40°C до +240°C
 • дори и при дълга експлоатация те остават стабилни и запазват своята гъвкавост
 • с отлични незалепващи свойства, при повечето видове смеси няма нужда от допълнително намазняване
 • устойчиви на плодови киселини
 • подходящи не само за печене, но и за замразяване на храни и продукти
 • могат да се използват в микровълнова печка
 • могат да се мият в съдомиялна машина
 • енергоспестяващи при печене, поради бързата проводимост на топлината през силикона
 • продукт проектиран и с дизайн създаден в ГерманияLURCH Original Flexi®Form означава ...

... Доверие.
През 1999 г. немската компания LURCH прави революция на пазара за печене с нова продуктова марка - Original Flexi®Form. Оттогава марката е символ на висококачествени готварски форми, изработени от 100% платинен силикон, които дават перфектни и постоянни резултати при печене. Широката гама от продукти се простира от класически ринг форми за торти до иновативни специални форми за декоративно печене.

...Качество.
Фирмата използва за производството си изключително 100% високопречистен платинен силикон. Не се използват органични стабилизатори, органични пластификатори или стимулатори.
Оригиналният производствен процес на Flexi®Form преминава през няколко стъпки: избор на суровини, усъвършенстване на силикона като се добавят цветни пигменти, кохезия с платина, формоване под налягане или шприцване, закаляване чрез темпериране за четири часа при 200°C и почистване на готовия продукт от летливи органични съединения, за да се гарантира максималната му безопасност. Резултатът е 100% платинен силикон.
Използването на висококачествени материали и добре обмислената конструкция гарантират дълготрайност и най-висока функционалност на формите.

...Безопасност.
Тук не се правят компромиси! Естествените материали, стриктното спазване на всички производствени процеси и редовните, щателни проверки от независими тестови институти гарантират най-високи стандарти за безопасност и първокласно, постоянно качество.
Силиконът се състои от естествени суровини. Изходната суровината силиций (Si) се извлича от пясък, скали и глина и е един от най-често срещаните елементи на земята. Полученият вече силикон е с много висока гъвкавост и топлоустойчивост - качества, които го правят идеалния материал за печене.
Оригиналните продукти Flexi®Form са абсолютно безопасни за храната, без BPA, без мирис и вкус и не променят крайните вкусови качества на печивата. Те не съдържат цинк и никел и затова са идеални за страдащи от алергии.

...Гъвкавост и стабилност.
Благодарение на естествените незалепващи свойства на материала, тортите, сладкишите и печивата могат да се извадят от формата лесно и бързо. Специалната конструкция осигурява отлична стабилност на формата и перфектно възпроизвеждане на всички линии, детайли и цялостен дизайн. В допълнение, формите могат да се притискат една към друга и да се прибират, за да се спести място. Те винаги се връщат в първоначалния си вид - без никакви огъвания и деформации.
Оригиналната Flexi®Form е идеална за печене, замразяване, приготвяне на десерти и микровълнови фурни.Препоръки при употреба на всички видове форми за печене:
 
Преди употреба формата се намазва с мазнина и се поставя за 20 мин. в хладилника, след което се изважда, изсипва се тестото и се пече. 
Имайте предвид, че твърде горещите тестени изделия, непосредствено извадени от фурната, са много крехки и ронливи. Затова максимално качество на крайния продукт ще постигнете, ако след изваждането му изчакате 15-20 мин. преди да го отстраните от формата. Това гарантира гъвкавост на печивото, предотвратява натрошаването и накърняването на целостта му, запазва гладки ръбовете. Формата остава чиста, без остатъци от тесто. 

Специални препоръки при употреба на силиконови форми за печене: 
Преди първото използване на формата я намажете с мазнина, за да предотвратите залепването. Ако формата се мие в миялна машина е наложително преди всяко използване да се маже с мазнина. Ако се мие на ръка - не е необходимо. 
От значение е и какво е тестото, което ще печете. Ако тестото е за хляб - абсолютно задължително е всички форми, при всяко ползване да се намазват, за да не залепват. Ако тестото е по-маслено и формите се мият на ръка - не се налага.

Мнения