Тенджера Grunwerg Pentacus, дълбока

Арт. №:

Наличност: Неналичен

Цена:
128,00 лв.

Дайте мнение за продукта

Описание

Детайли

Тенджера Grunwerg Pentacus

  • дълбока
  • материал: неръждаема стомана, алуминий и мед
  • произведена по иновационна 5-слойна технология PENTACUS - пет слоя, които минават плътно по целия съд и позволяват оптимално разпределение на топлината
  • луксозно външно покритие от неръждаема стомана 18/10, обработена до огледален блясък
  • вътрешен слой от неръждаема стомана 18/10, с матово-сатенена обработка, устойчив на надраскване
  • лети дръжки от неръждаема стомана
  • два пласта алуминий за лекота и добавена здравина
  • медна сърцевина - изборът на професионалистите за максимална топлопроводимост
  • уникални медни детайли - практични, хигиенични, без да влизат в контакт с храната, почистват се без усилие, с добавена естетическа стойност

PENTACUS - изключителната 5-слойна технология 
Чрез прилагане на модерни производствени технологии и комбинирането на три напълно различни материала - неръждаема стомана, алуминий и мед, фирма Grunwerg създава съдове с изключителни експлоатационни качества, перфектна комбинация между форма и функция. Материалите са съчетани по такъв начин, че са използвани най-добрите характеристики и свойства на всеки един от тях, като в същото време са преодолени индивидуалните недостатъци.

При технологията PENTACUS се редуват 5 слоя метал:
1. Неръждаема стомана – качествена хигиенична финална обработка
2. Алуминий - висока гъвкавост
3. Мед - отлична топлопроводимост
4. Алуминий – много лек
5. Неръждаема стомана - устойчивост на корозия и оцветяване

Предимства на неръждаемата стомана
Неръждаемата стомана 18/10, и по-специално нейното високо съдържание на хром и никел, й придава висока степен на устойчивост към ръжда, петна и потъмняване. Тя е практична и здрава, хигиенична, нетоксична и без мирис, лесна за почистване и поддържане, може да се мие в съдомиялна машина. Повърхността и може да се полира до огледален блясък или да се обработи до матов сатен, за да се избегнат видими драскотини, отпечатъци и петна.
От друга страна, неръждаемата стомана е лош проводник на топлина. Съдове, направени само от неръждаема стомана, ще функционират задоволително само ако загрявате вода или редки смеси. Докато при готвенето на по-гъсти смеси или твърди продукти разпространението на топлината не е равномерно, което води до появата на отделни горещи точки, неравномерно готвене, залепване и изгаряне на храната.

Външните стени на съдовете PENTACUS са полирани до огледален блясък, докато вътрешността и дъното са с матово-сатенена обработка, за да се избегне видимо надраскване.

> Предимства на алуминия
Алуминият  има редица свойства, които го правят много популярен материал за обработка. Той е лек, мек, лесно се моделира в различни форми и се свързва добре с други материали, много добър проводник на топлина, с висока точка на топене, с много добри експлоатационни качества. Не е изненадващо, че алуминиевите съдове за готвене все още са широко разпространени в професионалните кухни.
От друга страна алуминият се надрасква и вдлъбва по-лесно, променя цвета си, храната залепва за него, а дръжките стават много горещи при употреба. Нещо повече, напоследък има твърдения, че при готвенето на храна в алуминиеви съдове без друго покритие, това може да доведе до прехвърляне на вредни за здравето вещества. Ето защо, много по-често може да се открият алуминиеви съдове за готвене в съчетание с външни или вътрешни покрития от друг материал.

В съдовете за готвене PENTACUS, чрез вграждането на алуминий между вътрешния и външен слой от неръждаема стомана, се използват всички предимства на материала, като същевременно се избягват някои от проблемните му свойства.

> Предимства на медта
Медта е атрактивен материал - може лесно да бъде изкована във форма и е превъзходен проводник на топлина, здрава е и дълготрайна. Тя е била един от любимите материали на професионалните готвачи през вековете и се свързва с най-високите стандарти на кулинарната практика.
От друга страна, медните съдове за готвене могат да бъдат обременяващи за поддръжка и съхранение в оригиналния си вид. На първо място, медта е токсичен материал и затова не трябва да се допуска да влиза в пряк контакт с много видове храни. Традиционно готвачите калайдисват медните си съдове, което обаче трябва да се прави редовно. В днешно време покритието от неръждаема стомана е все по-често срещано. На второ място, медта се окислява и обезцветява, освен ако не се почиства и полира редовно, което води до драматични промени във външния й вид.

Докато за много професионални готвачи, предимствата от използването на медни съдове надделява над тези съображения, при съдовете PENTACUS материалът е включен по един по-удобен за потребителя начин.
При съдовете за готвене PENTACUS, плътен дебел слой мед е капсулиран в ядрото на съда. За да се постигне максимална топлинна ефективност, той минава през целия съд и се появява дискретно, като естетически детайл, само около обиколката в долната част на съда.

Допълнителни предимства
Комбинацията от тези три важни материала, подредени в пет слоя, в съдовете за готвене PENTACUS, дава много високи нива на ефективност в кухнята. В същото време, съдовете са атрактивни на външен вид и удобни за употреба. В допълнение, за да бъдат максимални вашите преживявания в кухнята, е обърнато внимание и на следните детайли:

  • Капаци от неръждаема стомана: Произведени от най-добро качество неръждаема стомана 18/10, чиито ползи вече бяха подчертани. Дръжките са занитени здраво към капаците.
  • Ковани дръжки: Масивните дръжки са изковани от солидна неръждаема стомана и отново са здраво занитени към тялото на съдовете за готвене. По-големите тигани са с втора помощна дръжка.
  • Добавена вместимост: Тиганите PENTACUS са по-дълбоки от много от европейските си еквиваленти, което дава допълнителен обем на съда.

Всеки съд PENTACUS е перфектно съчетание на материали - от високо проводимата медна сърцевина, през интегрирания здрав и лек алуминий, до естетическия завършек от неръждаема стомана. Благодарение на иновативната си 5-слойна конструкция, съдовете PENTACUS ще дадат отлична производителност и ефективност при готвене, ще  внесат характерен стил и прекрасен дизайн във вашата кухня.

Мнения